Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Saamhorigheids aktiviteiten gemengd zangkoor Crescendo

almenwesjwiever  

Natuurlijk is zingen in een koor zonder meer al ontspanning, maar naast nijver repeteren en optreden op concerten, missen en festivals wordt er bij gemengd koor Crescendo ook de nodige aandacht besteed aan andere aktiviteiten ter ontspanning en ter versteviging van de saamhorigheid.

Zo wordt de laatste repetitie voor de zomervakantie steevast gebruikt voor een gezellig samenzijn bie Vincent op 't good. Inmiddels een goede traditie met een barbecue, een quiz en ongedwongen optredens van koorleden.

In eerdere jaren werd er de laatste zondag van de zomervakantie een familiedag georganiseerd. De koorleden konden dan met hun hele gezin deelnemen aan een speurtocht of ralley met meestal na afloop weer een gezellige nazit.

Ook wordt de avond van de jaarvergadering altijd afgesloten met een hapje en een gezellig samenzijn met serieuze en hilarische optredens van koorleden.

Is er onverhoopt extra repetitietijd nodig, dan wordt deze meestal gepland op (enkele) zaterdagochtend(en). De vereniging zorgt dan dat ook de inwendige mens niet te kort komt. Na enkele uurtjes hard werken heeft zo’n gezamenlijke soepmaaltijd ook weer iets gezelligs.

Bij lustrumvieringen wordt er meestal ook een revue ingestudeerd door koorleden. De laatste revue werd alleen voor de koorleden zelf uitgevoerd, maar meestal wordt de revue ook voor de gemeenschap uitgevoerd.
In 2013 werd er, bij gelegenheid van het 65-jarig bestaansfeest een relax weekend naar Boppard georganiseerd. Tijdens dit weekend werd er een rondleiding door Koblenz gehouden en werd er aan een bootreis over de Rijn deelgenomen. ’s Zaterdags avond werd er door verschillende leden een bonte avond uitgevoerd.

Er wordt getracht om regelmatig een concertreis te organiseren. Deze reizen zijn meestal om vriendschapsbanden met andere koren aan te halen, maar ook tijdens een concertreis worden er naast concerten de nodige excursies en andere ontspannende uitjes geregeld.
Er zijn in het verleden reizen geweest naar Polen, Slovenië, Barcelona, Oostenrijk en Duitsland. Tijdens onze concertreis in 2011 werd naar Beieren afgereisd, met bezoeken aan de bedevaartsplaats Altötting en aan Salzburg.
In oktober 2018 beleefde het koor een vijfdaagse concertreis naar de historische stad Dresden.

   herrenchiemsee