Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Missen

Net als vele niet-kerkelijke ( profane) koren, heeft Crescendo een aantal klassieke missen op het repertoire staan.

Dit kan projectmatig, zoals in 1999 de Grande Messe Solenelle van Charles Gounod, met harmonie Sainte Cécile uit Eijsden. Deze mis werd in een vijftal kerken in Zuid Limburg opgevoerd. Het project werd gesubsidieerd door de Provincie Limburg.
De Grande Messe Solenelle werd in 2003 nogmaals uitgevoerd, met het orkest Symphonic Impulse. Deze mis in de Pancratiuskerk te Heerlen opende de Dag van de Blaasmuziek.

Sinds december 2007 voeren wij in de kersttijd in diverse kerken de Pastoral Messe in F-dur van Anton Diabelli uit. De pastorale mis, ofwel de herdersmis is speciaal voor de kersttijd gecomponeerd. In de voorbije jaren werd deze mis al uitgevoerd in de Pancratiuskerk te Heerlen, in de basiliek van Tongeren en in meerdere kerken in de regio.
Naast de twee genoemde missen heeft gemengd koor Crescendo nog een viertal klassieke missen op haar repertoire, te weten de Messe in Es-dur (Missa Sancti Josephi) van Johann Georg Albrechtsberger, de Misa Brevis in B (Kleine orgelmesse) van Joseph Haydn, de Misa brevis in C-dur en de Misa Brevis in D-dur van Wolfgang Amadeus Mozart.
Voor het 65-jarig bestaansfeest in 2012 werd de Missa Festiva van Gretchaninoff ingestudeerd.

 

Messe Solennelle de Sainte Cécile Charles Gounod
Missa Sancti Josephi in Es-dur Johann Georg Albrechtsberger
Missa Brevis in B Kleine Orgelmesse) Joseph Haydn
Missa Brevis in C-dur Wolfgang Amadeus Mozart
Missa Brevis in D-dur Wolfgang Amadeus Mozart
Pastoralmesse Anton Diabelli
Missa Festiva Alexander Gretchaninov