Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Marjorie Ginczinger

marjoriegDe uit Brunssum afkomstige sopraan Marjorie Ginczinger (1963) begon haar studie solozang en opera in 1983 bij Elisabeth Ksoll en Mya Besselink aan het conservatorium te Maastricht. In 1990 studeerde zij af in de specialisatie concert en opera. Sindsdien heeft zij zich, hierin begeleid door o.a. Aafje Heynis, Erna Spoorenberg, Marianne Kupfer, Elke Lang en haar huidige coach Gemma Visser, ontwikkeld tot een veelgevraagde soliste op oratorium- en operaconcerten, voornamelijk in Nederland en Duitsland.

Marjorie nam in de periode van 1990 t/m 1993 deel aan het Christina Deutekom Concours te Enschede, Belvedere Operaconcours te Wenen en de 28ste Erna Spoorenberg Vocalistenpresentatie te Nijkerk.

In de periode van 1990 t/m 1993  was Marjorie verbonden aan Opera Forum Jong te Enschede en de Operastudio van de Komische Oper te Berlijn.

Van 1990 t/m 2006 maakte Marjorie concertreizen naar de Nederlands Antillen (Aruba Bonaire en Curaçao) ,Canada (Toronto), Malta en Gozo, Gera en Greiz (voormalig DDR).

Marjorie werkte met bekende dirigenten als o.a.: Oane Wierdsma, Harrie Brasser, Kees Schrijver, Ger Vos, Walter Attanasi, Heinz-Rolf Fliersbach, Aad van der Hoeven, Pieter-Jan Olthof en Jan Cober.

Naast Opera en Oratorium houdt ze zich ook bezig met het grote Liedrepertoire, waaronder de 4 letzte Lieder van Richard Strauss.

Sinds een aantal jaar geeft Marjorie zanglessen, stemvorming en concerttraining.