Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Margreet Wesseling

foto margreet

 

Margreet Wesseling studeerde hoofdvak piano aan het conservatorium in Maastricht, bij pianiste Tilly Keessen. Daarnaast was zij ruim 10 jaar actief als tromboniste. Na het afronden van haar pianostudie, met het behalen van de diploma’s Docerend en Uitvoerend Musicus, heeft zij bovendien scholing gevolgd op het gebied van koordirectie , gregoriaans, kamermuziek, liedbegeleiding en zang.

Inmiddels zit Margreet al 40 jaar ‘ in het vak ‘ , als pianodocente, begeleidster, soliste en koordirigente. Zij werkte met vele koren, orkesten, solisten, dirigenten en scholen samen. 

Momenteel is zij pianiste/repetitor van gemengd koor Crescendo te Doenrade, dirigente van kerkkoor St. Lambertus te Oirsbeek en van gemengd koor Beau Geste te Heerlen,  vervangend dirigente/organiste van kerkkoor St. Joseph te Bocholtz en pianiste van mannenkoor Oranje te Schinveld. Crescendo, St. Joseph en Oranje staan onder leiding van dirigent Anton Kropivsek, met wie zij regelmatig samenwerkt. 

Verder geeft zij met veel plezier pianoles, begeleidt HaFa-solistenconcoursen en werkt samen met gerenommeerde solisten waaronder Claudia Couwenbergh, Marjorie Ginczinger en Martin Hurkens.