Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Limburgs Korenfestival 2010

meijel02  

Gemengd Koor Crescendo succesvol op Limburgs Koren Festival.

Gemengd koor Crescendo heeft op 13 november 2010 deelgenomen aan het Limburgs Koren Festival. Het festival werd georganiseerd door de Stichting Verenigde Nederlandse Korenorganisaties (VNK) Limburg in Cultureel Centrum D'n Binger in Meijel.
Eenendertig koren, mannenkoren, dameskoren, kinderkoren, gemengde koren en vocalgroups uit Limburg presenteerden zich aan elkaar, de jury en het publiek. Een deskundige jury, bestaande uit John Damsma (juryvoorzitter), Ria Vanwing en Gerard van Buul, beoordeelde de koren tijdens het festival op hun zangkwaliteiten. Zij letten onder andere op zuiverheid, ritmiek, klankkleur, stemgebruik en presentatie.
Gemengd koor Crescendo was ingepland op 13 november om half vijf. Het koor nam deel in de afdeling A, de hoogste afdeling. Dirigent Ton Kropivsek had vier werken uitgezocht die een goede afspiegeling van ons repertoire weergeeft: 

Het koor starte met de vlotte negro spiritual "Didn't my Lord deliver Daniel". Het optreden werd vervolgd met het pittige concourswerk "Bokulika za Gallusa" van Jakob Jez, met een redelijk lastig Sloveens volkslied, "Polka Je Ukazana"  en met een moderne bewerking van het oud Nederlands volkslied "Daar was er eens ‘nen smid".
Crescendo oogstte met 247,75 punten, de op drie na hoogste waardering van het festival. Goed voor een fraaie eerste prijs. Bij deze prijs kreeg Crescendo ook een "wildcard" voor het Nederlands Koren Festival in 2012. Met die wildcard maakt Crescendo kans om in 2012 een gooi te doen naar de titel Nederlands Koor van het Jaar.

Dames en heren zangers, proficiat met dit prachtig resultaat.
Voor een fotoreportage van deze dag klik hier.

 

meijel