Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

jubileumjaar 2012/2013

Jubileumjaar Crescendo geopend.

Op dinsdag 19 juni 2012 verrichte Gemengd Koor Crescendo de aftrap van haar "jubileumjaar".
Vijfenzestig jaar geleden startte een groep enthousiaste jongeren uit Doenrade het koortje, dat inmiddels is uitgegroeid tot een respectabel koor. En Crescendo wil niet alleen Doenrade, maar de gehele gemeente Schinnen en de hele regio laten mee genieten van deze mijlpaal. Met deze aftrap, in de beslotenheid van het koor, wordt een druk, maar veelzijdig jaar geopend.

Galaconcert "Klassiek met passie en kleur"

Het hoogtepunt van de jubileumaktiviteiten, het gala concert "Klassiek met passie en kleur", heeft plaats gevonden op zondag 4 november 2012 in de St. Laurentiuskerk in Spaubeek.
Na maanden van keihard werken, repeteren, organiseren, regelen, was daar op zondag 4 november eindelijk de uitvoering van ons jubileum concert. In een overvolle Laurentiuskerk in Spaubeek genoten 500 toehoorders van een uitgelezen concert. Crescendo voerde de luisteraars, aan de hand van Ton Kropivsek en Margreet Wesselink, mee op een reis door de tijd. En sloeg bij de repetities de wanhoop soms toe, bij zangers als ook bij de dirigent, op deze middag liep alles bijna perfect. Het koor, het orkest en de solisten waren uitstekend op elkaar ingespeeld en ook organisatorisch paste alles naadloos in elkaar.
Het concert droeg terecht de naam "Muziek met passie en kleur". De passie was van het begin tot het einde van dit kleurrijk concert voelbaar.

  concert bocholtz 2012

De geweldige reacties na afloop, maar ook de reacties op ons gastenboek zullen ons zeker bemoedigen om op dit niveau verder te gaan.
Drie weken later, op zondag 25 november werd het concert, een beetje ingekort, nog eens opgevoerd in de kerk van Bocholtz, samen met het gemengd koor van Bocholtz. Ook dit concert, dat bestemd was voor de restauratie van de kerkramen, werd een groot succes.

Christmas Walk 16 december 2012.

Het kerstconcert van fanfare St. Cecilia en Gemengd Koor Crescendo had dit jaar een nieuwe opzet.
Onder de naam Christmas Walk starten  diverse ensembles van Crescendo en St. Cecilia het concert op vier plaatsen in Doenrade met een openeluchtuitvoering. Als een soort rattenvangers van Doonder wandelden deze ensembles naar gasterie Dobbelsteijn, waar zij werden verwelkomd door een derde ensemble van Crescendo en een saxofoonensemble van de fanfare.
Binnen ging het concert door met optredens van diverse ensembles van beide verenigingen en een optreden van het mannenkoor Schola Cantorum St. Jozef. Het programma was heel inhformeel en speels opgezet. De diverse ensembles boden een vaak verrassend en veelzijdig repertoire. De avond werd besloten met enkele gezamenlijke werken van fanfare St. Cecilia en Gemengd Koor Crescendo. Ook het publiek reageerde goedkeurend op dit nieuwe concept van het Kerstconcert.
Een korte fotografische impressie van het concert vindt u door op deze link te klikken.

DSC_0035a.JPG  

Korenweekend  "Crescendo trakteer Schinnen".

Op zaterdag 16 en zondag 17 maart organiseerde Gemengd Koor Crescendo een korenweekend, onder de naam Crescendo trakteert Schinnen.
Crescendo had het koor F:@mail uit het Belgische Lummen uitgenodigd om een mis te verzorgen in de kerk van Doenrade . In de kerk van Schinnen zong op uitnodiging van Crescendo het gemengd koor Amici Cantemus uit het Belgische St. Truiden. In beide kerken werden de optredens goed ontvangen. Om 20:00 uur presenteerden de koren Fusion uit Sittard, F:@mail uit Lummen, Zangvereniging Oranje uit Schinveld en Amici Cantemus uit St. Truiden nog een concert in de Noeberbeemden in Schinnen.
Op zondagmorgen verzorgden het Koninklijk Hasselts A Capella Koor de mis in de kerk van Oirsbeek, terwijl het Venraijs Mannenkoor de kerk van Amstenrade op zijn fundament deed trillen.

's Middags was er in gasterie Dobbelsteijn te Doenrade een koffieconcert, waaraan naast de koren uit Hasselt en Venraij nog drie koren deelnamen, te weten het kinderkoor de Pareltjes en jongerenkoor Jokola uit de Brunssumse wijk Langenberg en het Vocaal Ensemble Kerkrade.
Alle koren gaven een mooie voorstelling ten beste, maar de show werd toch gestolen door de dames en dirigente van Vocaal Ensemble Kerkrade en door de afsluitende mannen uit Venraij. Onze Venraijse vrienden waren sowieso niet te stoppen. Zij gingen na het concert nog enthousiast verder met zingen en de gasten te vermaken.  We mogen concluderen dat ook dit onderdeel van ons jubileumjaar een fantastisch feest is geworden.

Jubileum mis en receptie

Op zondag 14 april 2013 heeft Gemengd Koor Crescendo haar 65 jarig bestaansfeest gevierd met de uitvoering van de Misa Festiva van Alexandre Gretschaninov. De aanwezige parochianen, familie en bekenden hebben genoten van een sfeervolle mis, die werd voorgegaan door pater Hoedemakers.
's Middags werden om 12:15 uur de jubilarissen van de vereniging gehuldigd. Na een toespraak door voorzitter Raymond Wijnands ontvingen de 25-jarige jubilarissen een zilveren speld van KBZON, uitgereikt door de voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Koren, de heer Wil Giesbertz. De gouden jubilaris, Jeu Smeets ontving een gouden KBZON speld. Alle andere jubilarissen kregen een oorkonde. Ook de consul van KBZON bracht zijn felicitaties over aan Gemengd Koor Crescendo en haar jubilarissen.
Na de huldiging waren de bevriende verenigingen en andere sympathisanten in de gelegenheid om het jubilerende koor en haar jubilarissen te feliciteren.
Om ca 15;30 uur sloten de leden met hun partners het feest af met een etentje in Grieks restaurant Santorini in Doenrade.
De jubilarissen die deze dag werden gehuldigd zijn:

Vincent Diederen

   

65 jaar lid

              

Jeu Smeets

   

50 jaar lid

Math Bouwens

 

40 jaar lid

 

Jan Lenoir

 

40 jaar lid

Remy Slijpen

 

40 jaar lid

       

Marij Schoonen- Bocken

 

25 jaar lid

 

Jos Hennen

 

25 jaar lid

Wim Lenoir

 

25 jaar lid

 

Henk Smeets

 

25 jaar lid

De volgende foto's van de feestmis en receptie zijn gemaakt door René Schoonen en Huub Wijts.

Weekend Boppard

In het weekend van 21 t/m 23 juni bezochten de leden van Crescendo het plaatsje Boppard aan de Rijn. Dit weekend was puur bedoeld als ontspanning, er waren dus geen concerten gepland. De aanreis was op vrijdag 21 juni. Onderweg naar Boppard maakte het gezelschap een tussenstop in het Moezelstadje Altenahr.
De eerste avond werd doorgebracht met wandelen langs de Rijn en het nuttigen van enkele drankjes op het terras van het hotel.
Op zaterdag 22 juni bezochten de koorleden de stad Koblenz. In Koblenz is uiteraard van alles te bezichtigen, wat dan ook begeleid en onbegeleid werd gedaan. Het Deutsches Eck, het fort Ehrenbreitstein en de Altstad maakten een diepe indruk op de deelnemers.
Zaterdagavond was er na het diner, zoals gebruikelijk, een revue door diverse leden georganiseerd. Dat was als vanouds lachen, gieren en brullen.
Het geslaagde weekend werd op zondag afgesloten met een reisje op de Rijn, van Boppard naar  Rüdesheim.
 Om na te genieten hier wat leuke foto's.