Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

jubileumjaar 2007

2007 Jubileum jaar Crescendo

2007 stond in het teken van het 60 jarig bestaan van Crescendo. Een feest dat de vereniging op een gezellige en gepaste manier gevierd heeft.
Het feest begon in het week-end van 5 oktober met een gezellig uitstapje naar het mooie Almen. Een week-end dat in het teken stond van samen bijkomen van een druk jaar. Gezelligheid en sfeer stonden voorop. Niets moest, alles mocht. Zo was er gelegenheid tot wandelen, fietsen, boerengolf, een huifkartocht of gewoon lekker niets doen. Er was tijd om gezellig bij te praten hetgeen de verenigingsband zeker versterkt heeft. En tijd voor een glaasje bier, wijn of fris was er natuurlijk ook.
Zaterdag avond stond in het teken van de revue. Een revue onder het motto: “Van en Voor de leden”. Frans Ubachs van Ubachs entertainment had samen met zijn charmante assistente Karolien een prachtig programma voorbereid. Zo had de bekende Finse componist Sallinen de moeite genomen om naar Almen te komen om alle leden van Crescendo te bedanken voor hun fraaie uitvoering in Kerkrade en Aken. En er waren natuurlijk de ‘wesjwieëver’ die het wel en wee van de vereniging op een ludieke manier op de korrel namen. Een geslaagde avond waar nog menig uurtje over is nagebabbeld.

  almen salinen

Zondag 28 oktober stond in het teken van de huldiging van de jubilarissen. Na het opluisteren van de hoogmis van Mozart in de parochiekerk van Doenrade was er een druk bezochte receptie in het Streektrefcentrum. De vele jubilarissen werden met warme woorden gememoreerd en gehuldigd.

Zo waren er de leden van het eerste uur. Math Diederen, Vincent Diederen, Tonnie Kraus-Heijmans, Nellie Giesbers-Heijmans, Theo Heunen +
Zij zijn allen 60 jaar lid van de Vereniging.
50 jaar lid zijn Marcel Gorissen, Annie Verheijen-Diederen, Mia Smeets, Annie Bouwens-Lenoir, Jan Meens en Vic Diederen.
40 jaar lid zijn Miek Smeets-Heunen, Lisanne Witlox en Mariet Smeets. 
25 jaar lid zijn Maria Huisman-Frijns, Truus Meens-Wachelder, Hub Habets, Silly Goffin-Sweelsen, Wilhelmien Gorissen-Zaad, Gerrit Diederen, Miek v.d.Broeck-Diederen. 
Na de huldiging van de jubilarissen had burgemeester Link nog een echte verrassing. Mia Smeets en Marcel Gorissen ontvingen een Koninklijke onderscheiding.
Crescendo kan terugkijken op een mooi jubileumjaar.

kerst2007    Kerstconcert Crescendo en Fanfare Sint Cecilia

Op zondag 23 december 2007 vond in een sfeervol aangeklede parochiekerk te Doenrade het inmiddels traditionele kerstconcert plaats.
Het concert werd geopend door Fanfare Sint Cecilia onder leiding van Ralf Jacobs. Naast de fanfare voerden ook enkele kleinere ensembles sfeervolle muzikale werken uit.
Het concert werd vervolgd door een uitvoering van Gemengd Koor Crescendo onder leiding van Ton Kropivšek met aan de piano Margreet Wesseling. Naast traditionele werken stonden ook dit jaar enkele nieuwe werken op het programma zoals ‘Goin’to Bethlehem’ en ‘Es blüht eine Rose zur Weihnachtszeit’. Ook brachten de dames van Crescendo het mooi klinkende lied ‘Toen God in Bethlehem’ ten gehore. De afwisseling van de gekozen werken brachten de Doenraadse gemeenschap in een uitstekende kerststemming.
Na afloop was er een sfeervol samenzijn in het Trefcentrum. Hier werd onder het genot van een bekertje glühwein en warme chocomel het concert geëvalueerd.

Tweede kerstdag
Volgens traditie verzorgde Gemengd Koor Crescendo op tweede kerstdag de hoogmis in de parochiekerk van Doenrade. Op het programma stond de Pastoral-Messe van Diabelli. Een schitterend werk hetgeen door Crescendo op sfeervolle wijze ten gehore werd gebracht. Na afloop waren de geluiden dan ook uiterst positief.