Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

concertreis Irschenberg

dom salzburg   Prachtige concertreis Crescendo

Gemengd Koor Crescendo heeft van 22 oktober tot en met 26 oktober 2011 een fantastische concertreis gemaakt. De reis ging naar Oberbayern.
Vanuit de standplaats Irschenberg werden er trips gemaakt naar onder andere Altötting, naar de Chiemsee en naar Salzburg.
In Altötting, een groot Maria bedevaart oord, zong Crescendo op zondag 23 oktober de hoogmis. 
Na de mis werd het plaatsje Altötting nog bezichtigd. Het centrum van Altötting is de Kapellplatz, met de kapel van de Zwarte Madonna en diverse andere kerken.
's Zondags avond gaf Crescendo, samen met de plaatselijke Chorgemeinschaft Irschenberg een mooi concert in de kerk van Irschenberg. Na afloop brachten de beide koren nog een gezellige avond door in het hotel Kramerwirt.  Uiteraard werd er hier ook nog vrolijk gezongen en gedanst.
Tijdens de trip naar de Chiemsee, met het pittoreske Fraueninsel en het het overweldigende Schloss Herrenchiemsee, scheen de zon nog volop zodat iedereen aan het eind van de dag zowaar een zomerse tint had.
Op de laatste dag bezocht het koor de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart: Salzburg.
Een plaats rijk aan monumenten. Het hoogtepunt van deze trip was het concert in de Dom van Salzburg.
De reis was een leuke ervaring voor alle deelnemers. Naast de muzikale hoogtepunten werd er ook nog de nodige cultuur gesnoven en leerden de leden elkaar beter kennen.
Foto's van onze reis bekijkt u op picasa.