Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Dit is Crescendo

          GEMENGD en VEELZIJDIG

Gemengd Koor Crescendo is een ‘profaan’ koor, wat betekent dat wij voornamelijk wereldlijk repertoire zingen.
Ons repertoire is zeer uiteenlopend, van swingende musicalwerken tot legendarische rocknummers, van gezellige volksmuziek tot prachtige operakoren, maar ook serieuze concourswerken en mooie klassieke missen gaan we niet uit de weg.

Het koor bestaat momenteel uit 62 leden, met een gemiddelde leeftijd van 54 jaar.
De leden zijn voornamelijk veertigers, vijftigers en zestigers, maar we hebben ook enkele dertigers binnen onze gelederen. Ons jongste lid is 25 jaar, en ons oudste lid is onlangs 86 jaar geworden.
Het koor telt 24 heren en 38 dames. De heren zijn verdeeld in 15 bassen/baritons en 9 tenoren, de dames bestaan uit 21 alten en 17 sopranen.

          SCHOLING

Crescendo streeft veelzijdigheid na, op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau. Er wordt dan ook veel aandacht besteed aan stem- en ademhaling techniek, alsook aan solfège.

 

   meijel
     
 stabat mater11.jpg  

          CONCERTEN en REIZEN  

Op het Limburgs Koren Festival, in november 2010, behaalde Crescendo een mooie eerste prijs en een wildcard voor het Nederlands Korenfestival. Aan het Nederlands Koren Festival konden wij helaas niet deelnemen vanwege ons jubileumprogramma.

In oktober 2011 hebben we een concertreis naar Irschenberg in Zuid Beieren gehouden. Op deze reis hebben we onder meer het Beierse bedevaartsoord Altötting bezocht. alsmede de Chiemsee en het mooie Salzburg. In Irschenberg en Salzburg hebben we een concert uitgevoerd en in Altötting hebben wij een hoogmis gezongen.

In 2012 vierde Crescendo haar 65-jarig bestaansfeest. Bij gelegenheid van dit feest hebben wij een prachtig gala concert uitgevoerd met een symfonie ensemble en diverse solisten.

In april 2014 organiseerde Crescendo een passieconcert, samen met Canto Rinato en het Kerkelijk zangkoor uit Bocholtz. Crescendo vertolkte hier het Stabat Mater van Franz Schubert op voortreffelijke wijze.

     

                 

         

ONTSPANNING en GEZELLIGHEID

Naast het intensief repeteren en de uitvoeringen, wordt er bij Crescendo veel aandacht besteed aan de gezelligheid.
Zo werd er op de laatste repetitie avond voor de zomervakantie een gezellige avond georganiseerd met een quiz en een barbecue en ook de avond van de algemene ledenvergadering werd op onze eigen wijze afgesloten, met sketches en een hapje en drankje.
Voor onze lustrum vieringen schrijven enkele creatieve leden meestal een komische revue, met zang, dans en kolder, welke door de leden wordt uitgevoerd.

   heaheatet