Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Kronings flash mob

Crescendo Doenrade zingt zijn eigen Koningslied

flashmob   Tijdens Koninginnedag zong het hele land uit volle borst het Koningslied, behalve in Limburg...
Alhoewel? In Heerlen en Maastricht werd wel degelijk een koningslied gezongen! In het kader van het project Koninklijke Koorzangdook Gemengd Koor Crescendo uit Doenrade op verschillende plaatsen in deze steden op om in de vorm van een flashmob het kroningslied Zadok The Priest van Händel te zingen. Zonder ‘W van Willem', maar met een heuse ‘Long live the King!' Met maar liefst 60 zangers bracht Crescendo niet alleen een ode aan onze nieuwe koning, maar ook aan de koorzang in Limburg. Crescendo bewijst in haar 65ste jubileumjaar dat het nog springlevend is en  het geenszins eigentijdse uitvoeringsvormen van zingen schuwt ! Integendeel deze flashmobs werden met  2 vingers in de neus en niet drie in de lucht door Crescendo ten gehore gebracht.
De 60 zangers en zangeressen hadden de afgelopen weken onder leiding van dirigent Anton Kropivšek stevig gerepeteerd om het Kronings Anthem op deze toch ongebruikelijke wijze ten gehore te kunnen brengen.
Na een laatste generale in dé poptempel van Heerlen, "de Nieuwe Nor", werd eerst het winkelend publiek in het Corio Center in vervoering gebracht door de klanken van Crescendo. Daarna was het de beurt aan de feestende massa op het Pancratiusplein om door dit koninklijk lied verrast te worden.

Na Heerlen werd in de namiddag Maastricht bezocht. In de stationshal vergat menig treinreiziger tijdig in te stappen, zo vol bewondering was men voor de ten gehore gebrachte klanken van Crescendo. In boekhandel Selexyz Dominicanen was vervolgens het grote uur U aangebroken en werden de verrichtingen van de zangers van Crescendo en vooral de verwondering en het enthousiasme van het publiek voor de eeuwigheid vastgelegd. Kijk op http://vimeo.com/65170921 voor deze filmische impressie, die later als officiële promotieclip voor de Koorzang in Limburg wordt uitgebracht, met ons eigen Crescendo dus in de hoofdrol. Ten slotte werd deze Koninklijke tournee van Crescendo passend afgerond met een finale nabij het Onze Lieve Vrouwplein waar de omstanders voor de laatste keer vol passie werden toegezongen door Crescendo. Deze gedenkwaardige dag werd gepast afgesloten in het sfeervolle Grand Café Soiron aan de statige Vrijthof, waar Margreet Wesseling, onze pianiste, de zich daar bevindende vleugel niet links kon laten staan en er onder haar begeleiding nog menig lied uit volle borst werd gezongen. Uiteindelijk vertrok Crescendo om 19.30 uur van het Vrijthof, het daarop geplaatste grote (meezing)scherm alleen achterlatend. Crescendo had immers die dag namens heel Limburg haar eigen Koningslied allang gezongen!!

Voor meer informatie en de talloze foto's verwijzen wij graag naar www.vnk-limburg.nl.
Koninklijke Koorzang is een project van de VNK-Limburg en werd uitgevoerd in samenwerking met Gemengd Koor Crescendo Doenrade, Glasbak TV, Centrummanagement Maastricht, Gemeente Maastricht en Gemeente Heerlen. Het project werd mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg.
Bekijk ook hier de flashmob gefilmd door René Smit in het Coriocenter in Heerlen en de foto's van deze mooie dag.