Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Concoursen

In de koorwereld is er in tegenstelling tot de HaFa wereld geen verplichting om geregeld aan muziekconcoursen deel te nemen. Gemengd koor Crescendo heeft ervoor gekozen om haar niveau toch regelmatig te laten beoordelen. Daarvoor neemt het koor ongeveer eens in de 5 jaar deel aan een concours voor koren.
Deelname aan een koren concours vergt een gedegen voorbereiding, omdat het niveau van de werken veel oefening vereist.

Crescendo nam in 1950 voor de eerste maal deel aan een concours in Vught. Ondanks dat het koor pas 3 jaar bestond schreef de dirigent het koor in voor de hoogste afdeling. Dit bleek geen overmoed te zijn, want Crescendo won dit concours op overtuigende wijze.
Op 30 mei 1955 nam het koor deel aan het Internationaal Korenfestival in Hilversum in de afdeling Superieur. Ook hier behaalde het koor een eerste plaats met 338 punten.

Op het in 1999 gehouden Internationaal Koorfestival in Lindenholzhausen (Duitsland) behaalde Crescendo in de categorie "Gemengde Koren zonder verplicht werk" een voortreffelijke 2e plaats met het predikaat "Silberne Auszeichnung". Met deze 2e plaats eindigde Crescendo vlak achter het Duitse Koor uit Eggenstein, maar voor het favoriete koor in deze categorie: El Café Chorale San Jose uit Costa Rica en voor o.a. de universiteitskoren uit Warschau en Lodz.
Met betrekking tot het gehele concours (180 koren) werden 3 koren genomineerd met een "Sonderpreis". Het waren de koren "Coral Cantabile" uit Sao Paulo (Brazilië) voor de stijlvolle uitvoering op het gebied van de volksmuziek, het koor "Entrevoces" uit Havanna (Cuba) op het gebied van jazzvocaal en Crescendo Doenrade voor de bijzondere keuze van het uitgevoerde repertoire en de moeilijkheidsgraad hiervan.

In 2005 gehouden behaalde Crescendo op het Internationaal Koorfestival in Lindenholzhausen in de categorie "Gemengde Koren zonder verplicht werk" wederom een voortreffelijke "Silberne Auszeichnung". Deze zilveren prijs was gezien de enorme concurrentie van Universiteitskoren en semi-professionele koren uit Oost-Europa een geweldige prestatie te noemen.

In november 2010 nam Gemengd koor Crescendo deel aan het Limburgs Korenfestival te Meijel. Hier behaalde Crescendo een mooie eerste prijs en een wildcard voor het Nederlands Korenfestival (2012). Wegens het drukke programma in 2012 omtrent het 65-jarig bestaan van de vereniging heeft Crescendo deze wildcard niet verzilverd.
In oktober 2017 nam het koor wederom deel aan het LKF, in de Oranjerie in Roermond. Hier behaalde Cerscendo de prijs voor het beste grote koor van Limburg.