Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

Concerten

Gemengd Koor Crescendo gaat geen enkele uitdaging uit de weg, wat dan ook heeft geresulteerd in vele prachtige muzikale hoogtepunten.

Het repertoire varieert van volksliederen tot rockmuziek en van musical tot opera.
Het koor treedt regelmatig op bij concerten van bevriende koren en ook worden wij veel gevraagd ter ondersteuning van Proms- en galaconcerten van harmonieën of fanfares uit de regio.

Een prachtige ervaring was de uitvoering van het werk van de Finse componist Aulis Sallinen "Liederen over leven en dood" in mei 2006. Op uitnodiging van het Koninklijk Mannenkoor St.Lambertus uit Kerkrade, studeerden wij dit werk in, samen met genoemd mannenkoor, het vrouwenkoor Thorensis uit Thorn en met begeleiding van het Junges Sinfonie Orchester Aachen. Het werk werd uitgevoerd in de Rodahal te Kerkrade en in het Eurogres te Aken. De solopartijen werden gezongen door de befaamde bariton John Bröcheler.
Dit werk was een ware uitdaging, vanwege het niveau van de muziek en omdat ervoor was gekozen het werk in de originele Finse taal uit te voeren.

In april 2008 verleende Crescendo medewerking aan een concert ter herdenking van de 75ste geboortedag van de Sittardse componist Mathieu Geelen. Op dit concert voerden vier koren, Het Nationaal Jeugdensemble en de solisten Corrine Romein en Wilma Bierens een selectie uit de eigentijdse composities van Mathieu Geelen uit.

Het hoogtepunt van ons 65-jarig bestaansfeest was het galaconcert in de kerk in Spaubeek in november 2012. Bij dit klassieke concert werd Gemengd Koor Crescendo bijgestaan door een strijk- en blaasensemble en door twee solisten Marjorie Ginczinger en Martin Hurkens.
Op een muzikale reis door de tijd werden een twintigtal klassiekers ten gehore gebracht.

Bij gelegenheid van het 25 jarig jubileum van onze dirigent bij onze vereniging werd in april 2014 tweemaal een passieconcert uitgevoerd, in Schinnen en Bocholtz. Op dit concert traden naast Crescendo ook het kerkelijk zangkoor St Joseph uit Bocholtz en het vocaal ensemble Canto Rinato op. Crescendo voerde het prachtige Stabat Mater van Schubert uit. Het koor werd hierbij muzikaal ondersteund door een voor de gelegenheid samengesteld strijkers en blazersensemble, terwijl de solopartijen werden gezongen door 2 studenten en een docent van het conservatorium.

Vanaf 2015 wordt er een jaarlijks winterconcert gegeven onde de naam "Winterklanken". Dit concert, dat het kerstconcert vervangt, wordt op de eerste zondag van de Advent gehouden in gasterie Dobbelsteyn. Naast Gemengd Koor Crescendo verzorgen ook een gastkoor en enkele solisten (vocaal/instrumentaal) een optreden. 

Gemengd koor Crescendo wordt ook wel uitgenodigd om buiten Doenrade aan kerstconcerten mee te werken.
In december 2005 nam het koor deel aan de 50ste kaarsjesmiddag te Gouda, samen met de sopraan Marjorie Ginczinger en de bariton John Bröcheler. Het ensemble The Anthony Singers en zangvereniging Oranje uit Schinveld completeerden deze ‘Limburgse' middag.
In december 2008 verzorgde Crescendo samen met de Philharmonie uit Bocholtz, gemengd koor St Joseph uit Bocholtz en vrouwenkoor Thorensis uit Thorn een mooi en gevarieerd kerstconcert in de stadsschouwburg van Heerlen.
In december 2017 zal ons koor een kerstconcert verzorgen samen met fanfare St. Joseph uit Merkelbeek.