Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

2009

nonnevotte   Nonnevotte concert Ohé en Laak 14 maart 2009

Op 14 maart nam Crescendo deel aan het nonnevotte concert te Ohé en Laak.
Aan dit concert, dat gehouden werd in het multifunctioneel centrum van Ohé en Laak, namen vier koren deel: Het organiserende gemengd koor Novi Cantus uit Ohé en Laak, het gemengd koor Vivace uit Ittervoort, mannenkoor de Wiejerdzangers uit St. Joost en gemengd koor Crescendo.
De zaal van het MFC is niet zo groot, dus het was er echt stampvol.
De opzet van het concert, de naam verraadt het al, was om luchtig repertoire ten gehore te brengen. Dit neemt niet weg, dat alle koren hun taak serieus opvatten en er met volle inzet tegen aangingen. Wat waren we weer goed.
Crescendo heeft in ieder geval met een swingend repertoire een goed visitekaartje afgegeven.
Intro "Let it shine", "the Rythm of Life", "Mana Vu" en afsluiter "Simple Melody" deden de zaal op zijn grondvesten trillen.
Ook de premiere van "Many Gifts" en "Viva la Musica" verliep vlekkeloos.
Al met al mogen we terugzien op een geslaagde avond.

 

Succesvolle Sing-in Crescendo Doenrade 24 maart 2009

Op dinsdag 24 maart was het een gezellige drukte in het Streektrefcentrum in Doenrade. Gemengd koor Crescendo organiseerde voor het eerst in haar bestaan een sing-in. Er kwam een behoorlijk aantal belangstellenden naar deze speciale repetitie, om eens een kijkje te nemen in de muzikale keuken van ons koor.
Zo werden onze gasten getrakteerd op enkele zang- en ademhalingsoefeningen, door onze zangpedagoge Marjorie Ginczinger en gaf onze pianiste Margreet Wesseling een korte les in solfège. Dirigent Ton Kropivšek liet onze gasten naar hartenlust inzingen, meezingen en luisteren naar de verschillende muziekstijlen, die Crescendo in haar repertoire heeft. In de pauze was er koffie met cake en gelegenheid om kennis te maken met de leden van het koor.
Tussen de demonstraties door repeteerden de gasten met het koor mee, aan het swingende koorwerk "Play for me a simple melody" van Irving Berlin. En aan het eind van deze sing-in konden zij laten zien dat ze goed hadden opgelet. Het stuk werd succesvol door alle aanwezigen uitgevoerd.
Onze gasten kregen een goede gelegenheid om te ontdekken hoe het is om bij 'n groot koor als Crescendo te zingen en samen te werken aan het niveau.
Dit initiatief, om belangstellenden kennis te laten maken met de koormuziek in het algemeen en met Crescendo in het bijzonder zal in de komende jaren zeker een vervolg krijgen.
 


crescendo23jun0902a.jpg

 

marjorie puth  

Gala Concert Puth 28 juni 2009

Een warme zomeravond, een prachtig feestpaviljoen gevuld met mensen die komen luisteren naar een concert ter ere van het 135 jarig bestaan van de fanfare St. Cecilia uit Puth. Een betere ambiance had de jubilerende vereniging zich niet kunnen wensen. 
Vier verenigingen uit de gemeente Schinnen gaven op deze avond acte de presence waaronder ook ons koor Crescendo. De verenigingen werden aangekondigd door een spreker die veel wist te vertellen over de geschiedenis van de verenigingen en bij het aankondigen van de verschillende stukken een ongekende talenkennis ten toon spreidde. Dit tot grote hilariteit van het aanwezige publiek.
Het concert werd geopend door de jubilerende Fanfare uit Puth met de muziekstukken waarmee zij op het WMC in Kerkrade weer hoge ogen hopen te gooien. Hun inspanning op de moeilijke concoursstukken werd beloond met een daverend applaus.

Na de fanfare van Puth was het de beurt aan Crescendo. Ook wij lieten ons van onze beste muzikale kant zien door het zingen van twee concoursstukken, Bukolika za Gallussa van Jakob Jez en Ave Maris Stella van de noor Trond Kverno, die door de mensen in de zaal met ontzag en verbazing werden ontvangen.
Na deze proeve van bekwaamheid konden de mensen genieten van enkele stukken lichtere amusements-muziek. We toonden het publiek dat ook vijftigers nog behoorlijk kunnen swingen, met onder andere "Let it shine" "Viva la Musica" en "Play for me a simple melody". De mensen in de zaal klapten enthousiast mee en lieten door een groot applaus hun waardering voor de muzikale prestatie blijken.
Ook onze zangpedagoge Marjorie Ginzinger nam deel aan het concert. Zij zong met Crescendo het mooie "Summertime" uit Porgy en Bess en later een Italiaanse aria met het mannenkoor uit Sweijkhuizen en ook met haar prachtige solo uitvoeringen kreeg Marjorie de zaal plat.
Na de pauze vervolgde mannenkoor St. Cecilia uit Sweijkhuizen het concert. Zij hadden vooral veel Italiaanse opera koren op hun repertoire.
Het laatste optreden was voor de grote concurrent van Puth, de fanfare uit Schinnen. Zij hadden een Chileense sopraan uitgenodigd en begeleidden haar bij de prachtig gezongen muziek. Ook speelden diverse solisten van de Schintaler en van het André Rieu orkest mee met de fanfare uit Schinnen.
Fanfare St. Cecilia uit Puth kan met trots terugkijken op een geweldig geslaagd gala concert.

 

Koffie concert 20 september 2009.

Op zondag 20 december presenteerde Crescendo een muzikaal dankjewel aan de "Vrienden van Crescendo", sponsoren en partners van de zangers. Dit koffieconccert begon om 12:00 uur, na de hoogmis, met een verse bak koffie en een verrukkelijk stuk vlaai.
Na de vlaai begon het koor met een demonstratie repetitie. Enkele werken voor het Promsconcert in oktober werden gedeeltelijk gerepeteerd, zoals het ook op de normale repetitie gebeurt. Zo konden onze vrienden en sponsoren zien dat er toch de nodige moeite gedaan moet worden om een goed muzikaal product neer te zetten.
Na deze 'repetitie' gaven we ook nog een echt concert van ons populaire repertoire. En het swingde weer de pan uit, al laat de akoestiek in het Trefcentrum wel te wensen over. Het publiek was tevreden over onze prestatie en liet dit ook enthousiast blijken.
Dit koffieconcert is zeker voor herhaling vatbaar.
  koffieconcert 2009

 

proms 2009    PROMS CONCERT 17 oktober 2009

Op zaterdag 17 oktober vond er een groots Promsconcert plaats in de Hanenhof te Geleen. Dit concert, georganiseerd door Fanfare St. Cecilia uit Doenrade en Gemengd Koor Crescendo werd georganiseerd in het kader van het 90-jarig jubileum van fanfare St. Cecilia. Naast de twee voornoemde muziekgezelschappen namen ook de Aubelband uit Sittard en enkele bekende solisten deel aan dit geweldige spektakel, te weten de sopraan Janine Kitzen, all round zangeres Yvette Keijsers en Erik Moonen.
Aan dit concert gingen uiteraard een groot aantal repetities, extra repetities en gezamenlijke repetities vooraf, gepaard met de nodige spanningen. Maar, zoals dirigent Ralf Jacobs van fanfare St. Cecilia altijd zei: “Dat Kump waal good”. En op 17 oktober kwam het ook goed. Honderdveertig muzikanten gaven een prachtig concert met een gevarieerd repertoire, van echt HAFA concourswerk van Jan de Haan, tot 80er jaren symphonic rock van ELO. En van Rossini’s barbier van Sevilla tot de opzwepende Cubaanse conga van de Miami Sound Machine. Het, voor het grootste deel Doenraadse, publiek was in ieder geval razend enthousiast. Op deze avond werd weer eens bewezen, dat een klein dorp, met een beetje hulp van de sjtad, groot kan zijn.