Kerktoren doenrade korenfestival roermond Kerkstraat bij kasteel doenrade stabat mater

2008

CD opnamen 11 maart 2008

Het was een drukte van belang op dinsdag 11 maart in het gemeenschapshuis in Schinnen. Alle leden van Crescendo zaten er met een koptelefoon op voor de CD-opname van de fanfare St. Cecilia uit Schinnen. Het koor brengt hierop enkele Limburgse “evergreens“ ten gehore in samenwerking met de fanfare.
De muziek werd door de professionals van de Andre Rieu-studios op de gevoelige plaat vast gelegd en dit was een zeer positieve ervaring. Crescendo had deze CD natuurlijk ook makkelijk helemaal alleen vol kunnen zingen, maar dat was deze keer niet de bedoeling. De fanfare hield er door deze samenwerking wel een CD met een gouden randje, aan over.
  schintaler03 
Crescendo-14.jpg   Concert in Oirsbeek

Op vrijdag 4 april 2008 werd de CD, die de fanfare St. Cecilia uit Schinnen in samenwerking met Crescendo had opgenomen, officieel gepresenteerd tijdens een concert in de sporthal in Oirsbeek. Alle stukken van de cd werden uitgevoerd en het koor liet zich voor een volle zaal weer van hun beste kant zien en horen. Het mag dan ook best wel eens vermeld worden, dat het toch steeds weer een heel bijzondere aanblik biedt om zo’n groot koor te zien en natuurlijk te horen. Crescendo liet zien in iedere muzikale omgeving te passen en te kunnen presteren. De dames van het koor presenteren zich altijd weer op hun paasbest en dit is zeker in hun nieuwe outfit een lust voor het oog. Natuurlijk willen we hierbij de heren niet overslaan, maar zoals de meeste mensen weten zit er achter  de meeste heren een geweldige vrouw, die er voor zorg draagt dat zij er uit zien om door een ringetje te halen. De prachtige bijdragen van de solisten Marlou Obers, Geralt van Gemert, Veronique Jean en de “wereldbekende (in limburg tenminste) Schintaler vormden de kersen op de muzikale taart.
Nadat het koor, de fanfare en de solisten  hun beste beentje(s) hadden voorgezet was het de beurt aan het  wereldberoemde orkest van Vlado Kumpan om deze avond met hun geweldige muziek  tot in de late uurtjes voort te zetten.

 

Eerste Wandel/Familiedag van Crescendo

Zondag 24 augustus waren de meeste leden van Crescendo met hun partners en soms met meer familieleden al vroeg uit de veren om vanuit Het Trefcentrum deel te nemen aan de eerste wandel/oriëntatietocht. Gelukkig waren de weergoden de organisatie, maar vooral de deelnemers gunstig gezind en dus kon men om 11 uur  vol goede moed op pad.
Alle leden hadden van te voren het deelnemersreglement gekregen om dat thuis eens goed te kunnen bestuderen. Dat bleek ook wel hard nodig, want alleen met de routebeschrijving ging het helemaal fout.Alle kanten van Doenrade hebben de meeste deelnemers zeker een keer gezien. Henk Smeets had een reglement in elkaar gestoken, dat de zaak er niet makkelijker op maakte en voor veel verwarring en hilariteit zorgde, maar dat wel klopte.
Men moest dus niet alleen de benenwagen aan het werk zetten, maar ook de hersens en dat in een week-end! Er werden letters opgeschreven, vragen beantwoord, stukken heen en ook weer terug gelopen, anderen nagelopen of juist niet, discussies gevoerd,controleposten gemist en strafpunten verzameld.
  Familiedag-03.JPG

Toch kwamen uiteindelijk alle deelnemers weer in het Trefcentrum uit (gelukkig maar) om daarna van een welverdiende, voortreffelijke lunch te genieten. Daar mochten we ook nog Jan en Trudy weer begroeten en iedereen was heel blij om te zien dat het weer een stuk beter gaat met Jan.

Ondertussen had de organisatie zich over de zwaarwichtige taak gebogen om uit  te zoeken welk team nu de meeste antwoorden goed had,of beter, de minste dingen fout had.
Iedereen zat vol spanning te wachten op de uitslag en er kwamen 3 winnende teams uit de bus. Een team werd “wegens mogelijke voorkennis“ en om een zo groot mogelijke objectiviteit te waarborgen, uitgesloten. Dat is in zo’n belangrijke zaak als deze prijsuitreiking  natuurlijk van het grootste belang.

  1ste plaats: Mieke Janssen en Fons Handels
2 de plaats: Yvonne en Tjeu Heijkant
3 de plaats: Marijke en Hans Kusters 

Een geweldige dag, met veel ” inspanning” en ontspanning en waar de leden en hun familie zich eens op een andere manier leren kennen. Dank aan de organisatoren, die bij het uitdenken vast al heel veel voorpret hebben gehad. Dit is voor herhaling vatbaar.
biesenhof 2008    Concert Biesenhof 

Het zonnetje scheen heerlijk op zondag 28 sept 2008.
Op de binnenplaats van de prachtig gerestaureerde Biesenhof in Sweikhuizen was het heerlijk toeven, zeker ook omdat er nog prachtige muziek te beluisteren was.
Fanfare St Cecilia uit Puth en Crescendo sloegen deze middag de handen ineen en zorgden  voor een prachtig herfstconcert.
Het concert werd door beide verenigingen geopend met het spelen en zingen van het Limburgs volkslied, waarbij het publiek zich niet onbetuigd liet. Daarna zette de fanfare het concert voort met diverse stukken met een flinke dosis spaans temperament, zodat het thema ook zonder muzikale kennis niemand kon ontgaan. Na de pauze zette Crescendo het concert voort met dezelfde muzikale verve. Tussen de door het hele koor gezongen werken zorgden twee ensembles voor extra muzikale verassingen. Dirigent Ton zorgde met zijn praatje tussendoor nog voor de nodige hilariteit bij het publiek.
Alles werd dan na afloop ook met een flink applaus beloond, maar dat was nog niet alles. Als sluitstuk zette een rasechte Spaanse Toreador met een limburgse tongval de lachspieren nog eens flink aan het werk. En met een hapje en een drankje achteraf kwam er een einde aan een geweldige zondagmiddag.